Amarok Campers

Offroad camper opbouw

We geven u een kijkje in de opbouw van de Amarok offroad camper. Door de vele centrale voorzieningen hebben we bijvoorbeeld veel versterkingen aangebracht. Waardoor u niet alleen confortabel maar ook veilig op avontuur kunt.

Voordat de nieuwe camperopbouw kan worden geplaatst wordt de laadbak van de auto gedemonteerd. Vervolgens wordt een aluminium hulpchassis aangebracht om een vlakke sterke ondergrond te verkrijgen om de opbouw op te monteren. Voordat de opbouw op het onderstel komt wordt eerst de vaste gastank en de reservewiel ophanging gemonteerd.

Om het laadvermogen te verhogen (ca. 200 kg) worden t.p.v. de bladveren van de achteras extra luchtveren gemonteerd, van het type en merk VB-SemiAir. De luchtbalgen zijn uitgevoerd in een tweekamersysteem waardoor deze links en rechts afzonderlijk van elkaar kunnen worden afgesteld. Bij ongelijkmatige belading kan hierdoor het voertuig toch waterpas worden gesteld. Voor de werking van het systeem wordt in het voertuig een aparte compressor met manometers en schakelaars geplaatst.

Omdat de opbouw van de camper iets breder is worden de originele VW spiegels vervangen voor elektrisch verstelbare Clear-view spiegels.

Ook wordt een relais op het contactslot ingebouwd voor het automatisch inklappen van het eventueel bij het wegrijden vergeten niet ingeklapte trapje van de camper.

Chassis en gastank

De camperopbouw wordt gemonteerd op een daarvoor speciaal versterkt chassis van de auto. Dit hulpframe bestaat uit twee aluminium U-profiel liggers met daartussen L-profiel dwarsliggers voor de ophanging van het reservewiel en de vaste 60 liter gastank.

Het chassis wordt van de zij en achterkant afgeschermd door aan de onderkant van de opbouw aangebrachte aluminium onderbouwkisten en beplating die plaats biedt aan o.a. de accu. Deze kisten worden in een RAL uitgevoerd.

Versterkt chassis

Gastank

Camperwand

De buitenzijde van de camperwand bestaat uit een hoogwaardige extra versterkte 1,8 mm dikke polyester/gelcoat plaat. Hier tegenaan verlijmd zit een kern van 37 mm dikke hoogwaardige en klimaatvriendelijke warmte-isolatie van geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) met een hoge druksterkte. Dit product is optimaal geschikt voor de beste warmte-isolatie. Vormvast, vochtbestendig en duurzaam. Verlijmd aan de binnenzijde van de wand zit een 1,5 mm dikke polyester plaat. Aan de binnenzijde is een zachte geluiddempende kunstleren bekleding aangebracht.

De buitenkant van de offroad camper opbouw wordt in een RAL kleur gespoten.

Bodemplaat

De bodemplaat heeft aan de buitenzijde en in de kern dezelfde opbouw als de wanden. Voor de noodzakelijke stijfheid van de vloer wordt de kern versterkt met RVS profielen. Aan de bovenzijde is nog een lichte polyester sandwichplaat met een 150 grams PET foam kern voor een hogere drukvastheid verlijmd. De vloer is met Marmoleum afgewerkt.

Behoudens één profiel in het dak wordt er nergens in de camperopbouw hout toegepast, wat een lange levensduur waarborgt.

Lichtgewicht vensters

De toegepaste ramen zijn van de toonaangevende Nederlandse fabrikant Polyplastic. De lichtgewicht vensters zijn gemonteerd in een zwart aluminium kader waarbij het acrylaatglas aan de buitenkant nagenoeg in hetzelfde vlak ligt als de wand. Hierdoor hebben deze ramen een slanke en moderne uitstraling en dragen ze bij aan een optimale aerodynamica omdat de bolling van het acrylaatglas aan de binnenzijde zit. Aan isolatiewaarde zijn hierbij geen concessies gedaan.

Aan de binnenzijde wordt van de Nederlandse leverancier Horrex een hor cassettesysteem aangebracht. Deze creëert niet alleen een aangename sfeer maar biedt ook optimale bescherming tegen insecten. Door middel van de aluminium greeplijst met ventilatiesleuven is de hor of het verduisteringsscherm traploos instelbaar.

NB. In sommige opbouwen zijn i.p.v. ramen van Polyplastic, deze in een gelijkwaardige kwaliteit van Dometic toegepast.

Lichtgewicht venster

Hor cassettesysteem

Dakluiken

Er wordt in het toilet en de leefruimte een dakluik geplaatst. Het dakluik zorgt voor licht en frisse lucht. Het kantelbare dakluik is makkelijk te openen en te sluiten en met behulp van een hendel in een ventilatiestand te zetten. Een hor of het verduisteringsscherm houden insecten, licht en warmte buiten. Hor en verduisteringsscherm zijn apart van elkaar te gebruiken.

Dakluik Toilet

Dakluik Leefruimte

Deur en serviceluiken

Voor de toegankelijkheid wordt een deur en aan weerzijden van de camperopbouw een serviceluik aangebracht. De luiken en de deur zijn gemaakt van een hoogwaardig aluminium raamwerk met afgeronde hoeken en v.z.v. een rubber profiel om een goede afdichting te garanderen. In het raamwerk is een paneel gelijk aan de wandopbouw van de offroad camper aangebracht. De deur en de luiken zijn afgehangen met degelijke scharnieren en v.z.v. sluitingen met cilinder slot. Aan de binnenzijde wordt de aansluiting met de wand afgewerkt met een afdekrubber. De toegangsdeur is v.z.v. een hordeur.

Deur

Serviceluik 1

Serviceluik 2

Toegangs trap

Voor een comfortabele toegang tot de offroad camper wordt De Omni-Step 12 volt Double van Thule toegepast. Deze wordt bediend d.m.v. een schakelaar direct achter de deur. Een waarschuwingslamp bij de bestuurder maakt deze attent niet weg te rijden als de step nog niet is ingetrokken.

De treden zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium, met afgeronde randen. Voor de veiligheid zijn de hoeken van de treden afgerond en v.z.v. antislip rubbers. De scharnierende delen hebben onderhoudsvrije lagers zodat smeren overbodig is. De Omni-Step kan een maximale statische belasting van 200 kg dragen.

Toegangstrap

Gekoppeld aan de camper

Fixing bar

Aan de achterzijde van de opbouw wordt een Fixing Bar met rubberen beschermstrip van Fiamma aangebracht, t.b.v. de montage van een fietsendrager of extra bagage box. Op het dak wordt een roof-rail van dezelfde fabrikant aangebracht.

Fixing bar

Fietsenrek

Roof-rail

Luifel en tent

Aan weerszijde van de opbouw is een tentrail aangebracht waar in de ene rail eenvoudig een douchetentje getrokken kan worden en in de andere rail een luifel.

In het wandcontact met ingebouwde mengkraan wordt de buitendouche aangesloten. Achter het luik kan tijdens het douchen de handdoek en eventuele kleding droog worden opgeborgen. Om comfortabel te kunnen staan is een bamboe rooster aanwezig.

Door op het trapje bij de deur te gaan staan kan de luifel d.m.v. de pees in de rail worden getrokken. De luifel heeft stokken die met scheerlijnen en haringen worden vastgezet. De luifel is 200 cm breed en 240 cm diep. Het materiaal is Ten Cate all season.

Luifel

Bagage/douche tent

Douche en mengkraan

Douche vlonder

Keukenblokje

Keukenblokje met HPL blad, twee deurtjes en een lade.

Thetford gaskookplaat en spoelbak met mengkraan beide v.z.v. een glazen afdekking.

Gaskookplaat

Spoelbak met mengkraan

Compressor koelkast

Isotherm Cruise Elegance 85 compressor koelkast. Deze beschikt naast verschillende opbergvakken en verstelbare roosters ook over een vriesvak.

In tegenstelling tot een absorptie koelkast die ook op gas kan draaien, functioneert dit type koelkast alleen op 12 volt.

De werking van een compressorkoelkast:

De compressor verplaatst het koelmiddel naar de verdamper. Daar verdampt het koelmiddel door warmte aan de omgeving te onttrekken. 

Vervolgens verplaatst het verdampte gas, onder invloed van de door de compressor opgebouwde druk, vanuit de verdamper naar de condensor. 

Hier koelt/condenseert het verdampte gas en wordt vloeibaar. 

Het vloeibare koelmiddel voert vervolgens weer naar de verdamper.  Op deze wijze wordt de cyclus van verdampen en condenseren van het koudemiddel in stand gehouden. Er is een koelcapaciteit van -18°C mogelijk.

Wanneer de kast koud genoeg is stopt de compressor, om weer op te starten als de kou verbruikt is. De goede isolatie waarborgt een gering stroomverbruik.

Koelkast buitenkant

Koelkast binnenkant

Verwarmingssysteem

De Truma VarioHeat is een krachtige en uiterst compacte verwarming, die behoort tot de nieuwste generatie Truma techniek. De kachel beschikt over drie vermogensniveaus, waarbij het verwarmingsvermogen automatisch geregeld wordt en zich aanpast bij de gekozen temperatuur.

Via de draai-drukknop op het digitale bedieningspaneel stelt u de verwarming gemakkelijk in.

Met de boost functie kan de luchtstroming aanzienlijk worden verhoogd, waardoor de ruimte extra snel kan worden opgewarmd.

Door een geoptimaliseerde volumestroom komt de warme lucht goed gedoceerd bij uitstroomopeningen in de toiletruimte, bij het zitgedeelte en bij de keuken naast de deur.

In de nachtmodus draait de kachel op het laagste niveau, zodat u de ventilator ’s nachts nauwelijks hoort.

Het gasverbruik is gering bij een hoog rendement.

Truma varioheat

Varioheat binnenkant

Varioheat bedieningspaneel

Gasboiler

Truma gasboiler met een rvs vat, een inhoud van 10 liter en een krachtige gasbrander die het water in korte tijd verwarmt. De gasboiler is uitstekend geïsoleerd, zodat er nauwelijks warmte verloren gaat. Daalt de watertemperatuur, dan ontsteekt de elektronica de brander automatisch opnieuw. Op het bedieningspaneel stelt u traploos de gewenste watertemperatuur tussen 30 en 70 graden in.

Als de gasboiler is opgewarmd is een uitgebreide douche prima mogelijk. Zolang er warm water wordt gebruikt, wordt dit in de gasboiler tijdens het douchen continu bij-verwarmd. Dat maakt het voor een tweede persoon mogelijk om direct aansluitend te douchen.

Truma Gasboiler

Bedieningspaneel

Sanitair

In de toiletruimte een wastafelmeubel met mengkraan, spiegel en Geesa planchetbakje.
Bovenkast met 220 volt stopcontact.

Verbrandingstoilet

Het toegepaste toilet is een Cinderella Motion verbrandingstoilet. Met dit toilet bent u verzekerd van een hygiënisch en milieuvriendelijk oplossing omdat de asresten geen bacteriën bevatten en volledig biologisch afbreekbaar zijn.

In heel veel landen op de wereld wordt een toilet van dit type gebruikt. Cinderella is zeker niet de enige fabrikant, er zijn er meer. Dit Cinderella toilet wordt in Noorwegen geproduceerd en zij zijn marktleider in Europa met meer dan 60.000 verkochte eenheden. 

Het toilet verbrandt urine en fecaliën op hoge temperatuur, waardoor er slechts een onbeduidende hoeveelheid (schone) as overblijft. Dit komt overeen met ongeveer één theekopje as per vier personen gedurende één week gebruik.

Het afval wordt verbrand in een volledig afgesloten verbrandingskamer waarbij de verbrandingsgassen worden afgevoerd via een aparte pijp. De software van het systeem bewaakt en optimaliseert, op basis van de hoeveelheid afval die wordt verwerkt, het verbrandingsproces voor een energiezuinig gebruik.

In veel toegepaste toiletten moeten chemicaliën worden gebruikt en moeten deze regelmatig apart worden geleegd bij een verzamelpunt. Dit is meestal geen aangenaam werkje wat bovendien regelmatig moet worden herhaald. Ook wordt bij het gebruik van een dergelijk toilet niet zelden een onaangename geur ervaren. Het Cinderella toilet is in het gebruik geurloos het bakje met biologisch afbreekbare as kan eenvoudig en zonder bezwaren worden geleegd waar dit uitkomt.

Het Cinderella verbrandingstoilet is eenvoudig en hygiënisch in gebruik. Til het deksel en de wc-bril op. Plaats een originele Cinderella sachet in de rvs kom en laat de wc-bril weer neer. Gebruik het toilet zoals u gewend bent en doe als u zover bent het deksel weer naar beneden. Druk op de “spoelknop” waardoor het gebruikte sachet in de verbrandingskamer valt. Hierna is het toilet weer klaar voor gebruik.

Dit geheel maakt het toilet erg comfortabel (zithoogte 49 cm) en prettig in gebruik in vergelijking met andere opties en het prijsverschil meer dan waard.

Cinderella Motion Verbrandingstoilet

Hygienisch

In de toiletruimte

Watervoorziening

De offroad camper is uitgerust met een drukpompsysteem waarop de mengkranen in de keuken en de toiletruimte zijn aangesloten. Daarnaast is de buitendouche met koud en warm water op het pompsysteem aangesloten, Inclusief complete douchekop en -slang met snelkoppeling.

De drukpomp wordt gevoed vanuit een vers watertank met een inhoud van 45 liter. De tank kan middels een in de zijwand aangebrachte aansluiting worden gevuld.

Het vuilwater wordt afgevoerd d.m.v. een centrale leiding onder de offroad camper en kan daar desgewenst nader worden opgevangen.

Drukpomp systeem

Reservoir

Vuldop zijwand

Gassysteem

Onder de offroad camper is een vaste gastank met een buiten vul aansluiting en een bruto inhoud van 60 liter aangebracht. Binnen bevindt zich de niveaumeter van het gas en een gasdrukregelaar van 30 mbar. Tussen de gebruikers en de tank is een gasfilter/droger aangebracht om de in de LPG aanwezige parafine te scheiden van het gas. Verder zijn er afsluiters naar de diverse apparaten gemonteerd.

Buiten bevindt zich in de wand nog een gasaansluitpunt voor bijvoorbeeld een barbecue.

Gastank 60L

Afsluiter

Electrische installatie

De offroad camper beschikt over een eigen stroomvoorziening in de vorm van een Victron lithium 12,8 V accu met een vermogen gelijk aan 100Ah en van het type LifePO4. De accu wordt opgeladen (gehouden) door twee op het dak van de offroad camper gemonteerde zonnepanelen met elk een vermogen van 110 Watt, een Victron 30 Ampère acculader of een DC to DC lader van de auto naar de camper.

Zonnepaneel

Aansluitstekker

De accu kan via een centraal bedieningspaneel met hoofdschakelaar, zekeringen en accu percentagemeter worden bewaakt. Een systeem van het type BMV 702 monitort hierbij de accu.   

Met een 220 Volt CEE aansluiting v.z.v. aardlekautomaat kan de offroad camper aan het stroomnet worden verbonden. Er is daarvoor een 10 meter lange CEE verlengkabel aanwezig.

In de keuken en in de kast van de toiletruimte is een 220 Volt stopcontact aangebracht. Daarnaast is er t.p.v. de zitgroep nog een 220 Volt stopcontact aangesloten op een 12/220 Volt omvormer met een vermogen van 375 Watt.

In de leefruimte zijn t.p.v. de zitgroep een 12 Volt en een USB aansluiting aangebracht.

De ruimtes worden verlicht met led verlichting die ruim aanwezig is.

Bedieningspaneel

Aardlekautomaat

Offroad camper huren

Nieuwsgierig geworden na het zien van al deze opties? Ervaar de Amarok Traveller door deze offroad camper te huren via één van onze verhuur partners of bekijk het actuele aanbod offroad campers.