Amarok camper

De Amarok camper wordt gebouwd op basis van een single cab, four wheel drive (4 motion), Volkswagen Amarok. Dit type is uitgerust met een 140 of 180 pk 4 cilinder dieselmotor. De uitvoering met 140 pk motor wordt in Nederland (elektronisch) getuned naar 180 pk. Verder zijn er uitvoeringen met automaat of handgeschakelde 6-bak. De auto’s worden jong gebruikt en met weinig kilometers op de teller van officiële Volkswagen dealerbedrijven uit het buitenland geïmporteerd. Er is hierdoor een betrouwbare garantie op de gereden kilometers en staat van het voertuig.

Camper opbouw

Voordat de nieuwe camperopbouw kan worden geplaatst wordt de laadbak van de auto gedemonteerd. Vervolgens wordt een aluminium hulpchassis aangebracht om een vlakke sterke ondergrond te verkrijgen om de opbouw op te monteren. Voordat de opbouw op het onderstel komt wordt eerst de vaste gastank en de reservewiel ophanging gemonteerd.

Om het laadvermogen te verhogen (ca. 200 kg) worden t.p.v. de bladveren van de achteras extra luchtveren gemonteerd, van het type en merk VB-SemiAir. De luchtbalgen zijn uitgevoerd in een tweekamersysteem waardoor deze links en rechts afzonderlijk van elkaar kunnen worden afgesteld. Bij ongelijkmatige belading kan hierdoor het voertuig toch waterpas worden gesteld. Voor de werking van het systeem wordt in het voertuig een aparte compressor met manometers en schakelaars geplaatst.

Omdat de opbouw van de Amarok camper iets breder is worden de originele VW spiegels vervangen voor elektrisch verstelbare Clear-view spiegels.

Ook wordt een relais op het contactslot ingebouwd voor het automatisch inklappen van het eventueel bij het wegrijden vergeten niet ingeklapte trapje van de camper.

Amarok info

De linkjes op deze pagina verwijzen naar de originele VW folder  VW Amarok brochure en prijslijst  VW Amarok uitvoeringen en accessoires waar alle bijzonderheden m.b.t. de auto zijn op te zoeken.

In Nederland worden de auto’s RDW gekeurd en van een nieuw Nederlands (camper) kenteken voorzien. Hierbij wordt ook de eventueel nog verschuldigde BPM belasting voldaan.

De auto is voor dit doel erg geschikt waardoor het de moeite waard is deze voertuigen apart te importeren. De cabine bijvoorbeeld is achter de stoelen ruim genoeg om plaats te bieden aan een tafel met twee stoelen. Doordat de cabine wat langer is dan bij vergelijkbare voertuigen steekt de alkoof niet hinderlijk over de voorruit. Doordat de opbouw goed midden op het voertuig past, is er een uitstekende gewichtsverdeling. Dit komt de rijeigenschappen en het rijcomfort zeer ten goede.

De Amarok camper wordt geleverd met een APK keuring niet ouder dan 3 maanden en Bovag garantie.

Amarok Camper huren

Bent u benieuwd naar alle opties? Deze Amarok camper is namelijk volledig voorzien van alle gemakken, deze vindt u terug onder Technische informatie. Wilt u een Amarok camper huren of bent u benieuw naar alle mogelijkheden? Neem vrijblijvend met ons contact op.

NB:

De 4×4 camper is geschikt en erop gemaakt om ook in onverharde omstandigheden te rijden. Echter; condities die te vergelijken zijn met de rally Paris-Dakar moeten vermeden worden en vallen buiten het bestek van het product.